candi borobudur
Advertorial,  Review,  travel

Terbang ke Yogyakarta Dengan Diskaun Sebanyak RM188

Terbang ke Yogyakarta Dengan Diskaun Sebanyak RM188

Assalamulaikum | Kalau anda ingin bercuti ataupun backpackers Yogyakarta adalah sebuah kota bersejarah yang wajib anda lawati.. kerana terdapat banyak tempat-tempat Menarik Dan unik..  tempat-tempat ini mempunyai cerita yang tersendiri.. dengan permandangan indah yang tidak akan Dapat anda lupakan

Antaranya

candi borobudur

 

1.Candi Borobudur 

Pemandangan Candi Borobudur yang merupakan tapak warisan dunia dari  atas puncak teramatlah cantik. Dari puncak tersebut, anda akan dapat melihat permandangan gunung Berapi dari jauh.

Asal Usul Candi Borobudur  adalah merupakan warisan budaya indonesia yang sudah terkenal sampai ke seluruh dunia bangunan ini merupakan candi (tokong) budha yang  terbesar didunia dan ditetapkan sebagai salah satu warisan budaya dunia oleh UNESCO.bentuknya yang megah dan detail ukiran yang unik membuat semua orang ingin mengunjungi borobudur

 ISTANA LAMA KERATON Yogyakarta
2. ISTANA LAMA KERATON Yogyakarta : Istana Budaya dan Keindahan Jawa

Keraton Yogyakarta (Jogja) atau sering disebut dengan Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat terletak di provinsi Daerah Istimewa Yogjakarta (DIY), Indonesia. Kerana tempatnya berada di tengah-tengah bandar Jogja, antara kawasan  Gunung berapi dan Laut Kidul, jadi Keraton menjadi tumpuan dari keduanya. Keraton atau Kraton Jogja merupakan kerajaan terakhir dari semua kerajaan yang pernah berjaya di tanah jawa. Ketika kerajaan hindu-budha berakhir kemudian di teruskan dengan kerajaan islam pertama di Demak, selepas itu berdirinya kerajaan yang lain seperti Mataram islam yang di dirikan oleh Sultan Agung hingga muncul Keraton Jogja yang didirikan oleh Sultan Hamengku Bowono I. Hinggalah  sekarang, keraton Jogja masih menyimpan kebudayaan yang sangat mengagumkan.

GUNUNG MERAPI JOGJA

  1. Gunung Merapi (Gunung Berapi)

bila anda dah habis pusing pusing Candi Borobudur wajib melawat pula Gunung Merapi. Antara aktiviti yang wajib kena pergi sebab gunung ini merupakan gunung aktif yang akan aktif selama 4 tahun sekali.

Dari sini, anda akan diberi pendedahan tentang gunung berapi yang meletus pada tahun 2010 yang memusnahkan satu kampung yang tinggal berhampiran dengan gunung merapi tersebut..

Antara Bandung dengan Yogyakarta, Kota Yogyakarta adalah lebih meriah sebab pada waktu malam Pasar-pasar di tepi jalan raya Maliboro di buka setiap hari sehingga  jam 11.00 malam jadi senanglah nk shopping di waktu malam.

Kalau di Bandung, suasana pada waktu malam agak sunyi kerana kebanyakan kedai tutup pada pukul 5.00 petang.

Tidak rugi untuk anda untuk melawati ke Kota Yogyakarta. Harga sangat murah serta banyak tempat boleh dilawati antaranya candi Borobudur, hutan pinus, safari dan macam-macam lagi.

 

promo 3 HARI traveloka

 Promosi potongan harga (discount) 3 hari Traveloka RM188

 

Tak guna kalau asik baca je tentang Kota Yogyakarta, pastinya tidak sama dengan merasai sendiri pengalaman berada disana..

Jadi inilah peluang anda untuk menikmati sendiri percutian istimewa ke Yogyakarta dengan aplikasi Traveloka yang memberikan promosi potongan harga selama 3 hari….

Traveloka adalah pakar dalam pelancongan di Asia, malah tawaran yang ditawarkan lebih hebat dari Matta Fair. Jangan lepaskan peluang anda untuk dapat harga  diskaun menarik hanya 3 hari ini,

promosi potongan harga (discount) sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan hanya melalui Traveloka app.  Bermula pada

28 Julai (Jumaat) – 30 Julai (Ahad),

Anda boleh terus menikmati diskaun istimewa ini, dengan hanya beberapa syarat yang mudah

o    Hanya penerbangan ke Yogyakarta (Indonesia) melalui Traveloka App sahaja

o    Buat tempahan penerbangan dahulu dan dapatkan potongan sebanyak RM50 (guna kupon SEAFLYYOG). Kemudian selepas pengesahan tiket, terima email untuk kupon potongan harga hotel sebanyak RM138. Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300 untuk 2 malam.

o    Booking period (flight):  28 Julai (Jumaat) – 30 Julai (Ahad)

o    Booking period (hotel): selepas terima email selepas pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31hb Julai.

o    Travel period: anytime

o    Harga terakhir yang ditunjukkan di Traveloka App adalah harga termasuk tax, tiada harga tersembunyi

o    Traveloka adalah app yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat turun (15million download)

o    Untuk destinasi lain, sila layari traveloka 

Jadi cepat2 Muat Turun Apps (aplikasi) Traveloka dan rebut harga istimewa ini sepanjang 3 hari berlangsung DISINI

inilah detiknya untuk anda terbang ke Yogyakarta dengan “Traveloka pakar dalam pelancongan di Asia

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.