Penerbangan Ke Krabi Dengan AirAsia

Penerbangan Ke Krabi Dengan AirAsia

Penerbangan Ke Krabi Dengan AirAsia

Assalamualaikum | Arini sheda nak kongsi mengenai penerbangan murah dari Air Asia.

Tiada apa yang diinginkan oleh seorang traveller selain daripada dapat menikmati penjimatan penerbangan yang hebat, lebih-lebih lagi ke luar negara. Seumur hidup nih tak pernah lagi merasa untuk  fly atau travel jauh-jauh disebabkan Risau dengan faktor keselesaan, Kekangan masa dan kos  yang agak tinggi , Tapi kali nih sheda begitu tertarik dengan penerbangan tambang murah dari Air Asia. Banyak dah review yang best-best yang sheda dengar pasal airlines ni. Syarikat penerbangan tambang murah yang berpangkalan di KLIA ni telah mula beroperasi sejak akhir tahun 1996 lagi. Ia juga dikenali sebagai one of cheapest flights kerana telah banyak memberi peluang kepada orang ramai untuk pergi ke mana-mana saja baik dalam negara mahupun luar negara dan ini memang sejajar dengan slogannya “Now Everyone Can Fly”. Antara syarikat penerbangan gabungan dengannya ialah Thai AirAsia, Indonesia AirAsia, dan AirAsia X.

Demi mencapai impian sheda bertekad nk ajak family dan dengan kawan-kawan terbang ke krabi..untuk percutian seterusnya, jadi untuk persediaan awal sheda dan pun buat beberapa research mengenai kemudahan, jenis tiket dan kelebihan syarikat penerbangan Air Asia, antara kemudahan Istimewa yang Air Asia sediakan adalah kita  boleh bersantai-santai dekat ruang menunggu yang disediakan oleh pihak AirAsia ni dekat KLIA2. Kalau ramai orang pun kita masih berpeluang dan diberi keutamaan tau!!  Mustahil?? Taklah Itulah kelebihan kalau kita membeli Premium Flex ticket.

 kelebihan  Premium Flex ticket

Ruangan menunggu yang disediakan memang memuaskan, kerana suasananya sangat selesa di samping terdapat beberapa kemudahan seperti kafe yang menyediakan pelbagai pilihan hidangan. Selain tu, kita juga boleh menyiapkan urusan kerja dekat ruangan ni sebelum nak fly kerana terdapat bilik VIP yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan. Untuk orang yang sentiasa sibuk macam sheda nih memang sesuai sangat laaa melepak kat situ nanti.

But the way, kalau korang inginkan penerbangan yang ringkas, Low Cost ticket adalah pilihan yang tepat. Tapi bagi sheda kalau dah alang-alang ada pilihan tiket penerbangan yang lebih selesa dengan harga yang rendah, kenapa tidak sheda memilihnya kan? Jadi, penerbangan ke Krabi untuk first time ni sheda akan pilih  Premium Flex ticket dan sebenarnya ia sangat fleksibel serta banyak kelebihan lain Antaranya, dapat peruntukan checked-in bagasi seberat 20 kg dan AirAsia juga allows for 7 kg hand carry bag. Haaa, kira okay juga kan? Kita nak pergi backpacking bukan moving. Hee. Selain kita dapat menikmati penerbangan yang termurah, airlines service-nya juga agak tiptop! Dengar cerita Semua cabin crew pun sangat friendly dan helpful, tak lekang senyuman dari bibir mereka weh!! tak sabar nak jumpa abang pramugara hahaha!

Jika perjalanan agak jauh, jangan terlepas untuk pre-booked in flight meal ya. Kalau rasa boleh tahan lapar tak apa tapi nanti kalau perut berbunyi lagu keroncong siapa nak tanggung? Haaaa, tak tahu! Lagipun banyak pilihan hidangan yang disediakan dan semuanya nampak sedap-sedap serta harganya juga sangat affordable. Dan sheda akan pastikan tak terlepas untuk menikmati Nasi Lemak AirAsia. resipi Pak Naseer ni memang best, cukup lemak, masin dan pedas. Umph, perfect! Dengan aroma baunya, memang mengancam nafsu, tengok gambar pun dah terliur.  Selain itu Pai Kotej juga sangat popular pai yang sangat padat dengan isi ayam kisar. Keenakannya memang tak dapat dinafikan. Fuhh mesti kena rasa nanti!!

Nasi lemak Air Asia

Pekara utama yang merisaukan bila sampai di krabi nanti sudah tentulah akan ada banyak baggage, right? Dan bila banyak baggage, akan jadi semakin panjanglah masa yang diambil untuk korang keluar dari airport, semata-mata sebab tunggu baggage. Hmm, mesti bosan weh kira baggage banyak-banyak dan agak membuang masa di situ. So, selain dapat laluan express check-in, salah satu benefit yang kita akan dapat juga dengan Premium Flex ticket ni ialah express baggage delivery. Di mana kita akan mendapat priority baggage delivery ketika nak mendaftar keluar. Haaa, tak perlulah aku nak beratur  tunggu lama-lama dekat airport. All in One!!

penerbangan murah Air Asia

sebab tuh sheda rasa sangat yakin nak  terbang dengan AirAsia. And big thanks to these airlines sebab menawarkan the cheapest flight and save cost kepada orang ramai untuk terbang ke mana saja.

 Lets enjoy your journey…..  shedaucu.com

 

Incoming search terms:

One thought on “Penerbangan Ke Krabi Dengan AirAsia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge