Game Puzzle Online Dari JS Puzzle Memang Best

Game Puzzle Online Dari JS Puzzle Memang Best

Game Puzzle Online Dari JS Puzzle Memang Best

Assalamualaikum | Sheda nak tanya nih korang suka main Puzzle tak?? suka mencabar minda?? Ini ada satu laman web terbaik untuk korang bermain puzzle.. Iaitu JS Puzzle 

 

Biasanya kan sheda memang habiskan banyak masa dekat depan pc dengan mengadap blog dan design,  tapi bila dah terlalu lama secara Automatiknya  otak korang akan mula mendap dan hilang tumpuan,

jadi untuk hilangkan tekanan kerja sheda salu curi curi masa main game online, dan game terbaik bagi sheda setakat ini  ialah Jigsaw Puzzle, Dari JS Puzzle.. permainan nih bukan saja best.. mencabar tapi mampu buat korang kembali fokus.. bila sedang bersusah payah mencamtumkan puzzle tuh…  malah dia ada masa dan recode permainan jadi korang bolehlah pecahkan recode orang lain kalau korang betul-betul hebat..

bila dah start main benda nih.. memang susah nak stop.. jadi pandai pandailah uruskan masa ye.. hehehe

Tentang Js Puzzle 

JS Puzzles  lahir pada April 2007,  website ini dibina untuk pencinta jigsaw puzzle ada pelbagai  stok puzzles yang yang boleh korang cuba.. dan yang menarik  permainan tersebut disertakan dengan sound effect dan ciri-ciri yang menyeronokkan.
Website JS Puzzles akan menambah koleksi Puzzle terbaru, antaranya 9-225 jigsawpuzzles untuk orang dewasa, kanak-kanak setiap hari..
JS Puzzles kini boleh di mainkan dalam banyak platform termasuk Windows Mac dan Android serta Ipad tablet.
 
Cara nak main JS puzzle 

Benda nih senang sangat nak main mula-mula korang pegi laman web dia http://www.jspuzzles.com/

Lepas tu korang ada 2 pilihan korang nak main sebagai tetamu atapun member..  Kalau korang bermain sebagai tetamu korang boleh terus main je dan pilih je mana-mane puzzle yang korang suka..

Tetapi kalau korang register sebagai member memang banyak kelebihan dia, antaranya

korang boleh buat puzzle mengunakan gambar korang sendiri..

malah boleh wat album untuk koleksi puzzle korang,, dan boleh ajak kawan kawan main sekali… kalau gambar puzzle yang korang pilih tuh menarik mungkin boleh jadi tumpuan untuk permain permain lain.. mesti  korang bangga kan… hihi  jadi nak register dia pun tak susah senang je…

Jom sheda ajarkan..

1. Cara Register JS Puzzle 

 JS Puzzle memang best

Oke nampak tak tanda anak panah tuh kalau nak terus main pilih je gambar di atas tapi kalau nk register tekan bawah tuh..

2. Isi makumat 

js puzzle tutorial

Isi Tempat kosong dengan maklumat email dan pasword korang .

3. Update Profile 

js puzzle register

dah isi maklumat korang kena la update gambar profile korang dan sendikit info tentang diri korang pastu tekan save changes..

dah siap. tekan  arow atas untuk create new puzzle album  kat sini la tempat nak buat puzzle korang sendiri …

4. Buat puzzle gambar korang

buat puzzle muka sendiri

Ini langkah penting isi nama puzzle  dan credit gambar lepas tuh bolehlah uplod apa-apa saja gambar yang korang suka.. tapi pastikan gambar tersebut dalam bentuk segi empat tepat  bukan menegak ye…. dan bersize besar..

5. Puzzle gambar korea 

puzzle gambar korea

Sebab sheda minat korea mestila sheda pilih gambar korea hihi dah siap uplod dia akan keluar macam nih jadi korang pilihlah nak share ke laman sosial ke.. atau Play The New created Puzzle korang boleh terus main puzzle yang dah korang buat.. atau nk copy link kat bawah tuh pun boleh.. untuk share pada kawan-kawan .

6. cara nak main js puzzle

cara nak main js puzzle

kalau korang tekan Play The New created Puzzle tadi, dia akan keluar macam nih korang boleh pilih berapa picces puzzle yang korang nak pecahkan.. dan dalam bentuk kecil ataupun besar lepas tuh tekan play this puzzle

7. pecahkan recode puzzle sheda

main puzzle online

puzzle online

Taraa nampak tak recode sheda yang tak hebat tuh  terukkan hihihi nampak je mudah game nih  tapi susah jugak kalau kite guna gambar yang mencabar,  jadi korang rasa korang boleh kalahkan recode sheda tuh cubelah klik link bawah nih

http://www.jspuzzles.com/puzzle.php?lang=en&puzzle=396106&share

Oke dah paham kan?? apa lagi?? pergilah main puas-puas.. benda free bukan kena bayar pun.. permainan jigsaw Puzzle nih memang boleh buat korang hilang stress jadi selamat mencubaaa….. =)

#ucureview #ucumaingame #ucusukapuzzle

Incoming search terms:

One thought on “Game Puzzle Online Dari JS Puzzle Memang Best

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge