8 Sebab Untuk Dapatkan Honor 8

8 Sebab Untuk Dapatkan Honor 8

8 Sebab Untuk Dapatkan Honor 8

Gadget Atau Smartphone Memang menjadi kegilaaan Semua.. Tapi yang terbaru Huawei Mengeluarkan Smartphone Honor 8, Smartphone yang mempunyai 8 fungsi terbaik di di dunia!! Hebat kan! Huawei Honor 8 juga sudah berada di Malaysia.. jadi apakah klebihan-kelebihan Honor 8?? dan kenapa korang harus membelinya?? itu yang sheda nak cerita pada korang hari ini,  dan sheda akan berikan

8 sebab utama kenapa kena dapatkan Huawei Honor 8 dan kenapa sheda nak sangat memiliki sebijk Smartphone Huawei  Honor 8 yang eklusif dan bombastic ini.. 

huawei honor 8

1. REKA BENTUK  KACA 3D YANG ELEGEN DAN ERGONOMIC

Pekara pertama yang kita lihat pada sebuah smartphone semestinya adalah rekabentuk, rekabentuk yang cantik dan cangih bakal menambat hati  setiap orang,  Rekabentuk Honor 8 pastinya akan membuat korang sangat tertarik dan tak sabar nak membelinya

Kerana Huwei Honor 8  memiliki rekabentuk kekuatan keindahan kaca  2.5 yang nampak licin elegen dan ergonomic 

dengan 15 lapisan  craftmanship memberikan kesan 3D yang luar biasa dan bergaya 

setiap sudut berbentuk bulat memberikan kekemasan  yang sempurna 

Bersize Serdahana 5.2 inches (~72.5% screen-to-body ratio)  yang sesuai di bawa kemana-mana 

rekabentuk honor 8

2. KAMERA DUAL LENSA YANG SEMPURNA UNTUK POTOGRAFI

Sebagai seorang blogger memilik fungsi kamera yang cantik adalah sangat penting, sudah semestinya Kamera Honor 8 akan buat korang  sangat berpuas hati,

Mempunyai Dual lensa Kamera 12 MP yang mampu meraih lebih cahaya untuk menghasilkan gambar-gambar berwarna yang nampak menakjubkan.

Dilengkapi dengan Dual ISP berfungsi memastikan fokus yang lebih cepat Untuk merakam gambar lebih Pantas.

korang juga boleh mencuba pelbagai gaya dan teknik fotografi dengan Fungsi hybrid auto focus dan professional mode

Malah korang boleh snap gambar dengan bukaan yang lebih luas, mengunakan Wide aperture modes yang boleh di set daripada F0.95 sehingga F16, sesuai untuk gambar permadangan indah atau gambar berkumpulan.

kamera belakang honor 8

Bagi Pencinta Selfiee macam sheda  pulak jangan risau kamera depan Huawei Honor 8 Mempunyai 8 MP (Mega Pixel) serta Flash,untuk menghasilkan gambar yang terang cantik walaupun di dalam gelap.

Untuk gambar selfie yang lebih sempurna tanpa cacat cela,korang  Juga boleh gunakan  Perfect selfie mode, dipercayai akan dapat menutup segala jerawat dan bapak jerawat di wajah korang.. yang paling best  wajah akan kelihatan lebih flawless dan bercahaya.. wahh Hebatnyaa!! 

 

kamera depan honor 8

3. KEKUNCI SENTUHAN CAP JARI 

Masalah kecurian ataupun maklumat terdedah sangat merisaukan kita, tetapi  Honor 8 dilahirkan dengan sistem kekunci pengimbas cap jari yang betul-betul efektif,  Kelebihan Kekunci sentuhan cap jari adalah

Membuka kunci telefon anda dalam Masa 0.4 sahaja 

Hanya boleh dibuka dengan cap jari kita sahaja 

Pengimbas 3D finger print

Turut Di sokong dengan sistem NFC Tag read N write, P2P transfer dan SIM/HCE-based mobile payment
Jadi kalau risau anak-anak main handphone korang atau risau smartphone korang kena curi fungsi ini memang selamat untuk digunakan. Malah bagus untuk suami-suami yang banyak scandal Ops!! 

kekunci cap jari honor 8

4. HONOR 8 DIKUASAKAN CPU LAJU BERPRESTASI TINGGI 

Untuk peniaga Online atau sosial media macam sheda kepantasan adalah segala galanya.. nak klik sana klik sini nak scroll facebook laju-laju ataupun melayari internet kami mahukan semuanya cepat dan pantas,tanpa sebarang masalah kelembapan atau kesangkutan. yang boleh menyebabkan tekanan perasaan..

jadi memang honor 8 lah pilihan terbaik korang sebab

Huawei Honor 8 dikuasakan dengan processor 2.3 GHz CPU OCTA-core dan 4GB LPDDR4 RAM  

Ia Juga Mengunakan  sistem operasiAndroid v6.0 Masrsmallow. yang Wow!!!! 

honor 8 cpu

5. SKRIN DAN PAPARAN YANG LEBIH  JELAS 

bercakap pasal skrin  semua orang mengadap skrin smartphone hampir 24  jam sehari kan, korang tau tak bahaya dan kesan cahaya tuh pada mata korang?? jadi jangan risau huawei sangat mengambil berat tentang mata kita semua..

kerana Huawei Memilik EYE CARE MODE untuk menjaga dan melindungi mata kita dari sinaran  (Blue Ray) yang merbahaya

Bukan itu Saja Paparan huawei  Honor 8 ternyata memilik kualiti paparan yang cukup hebat Didatangkan dengan paparan skrin 5.2 Inci beserta dengan 1080 Full HD, ia mampu menghasilkan warna yang lebih cantik dengan 96% high color gamut ( NTSC ). Huawei Honor 8 turut menggunakan teknologi ‘dynamic pixel-level ‘ 

jadi lepas nih Sheda boleh tonton online korean drama dengan gembira, sebab kualiti skrin paparan Honor 8 dah cantik gila..dan tidak lagi bahaya untuk mata!!!

skrin paparan honor 8

6.  BATERI TAHAN LAMA DAN PENGECASAN PANTAS 

Masalah besar bagi sheda ialah bateri.. walaupun wujud powerbank tapi bagi sheda ianya tidak banyak membantu sebab kadang-kadang powerbank pun lupa nak caj.. nampak tak tahap malas pengecasan di situ.. jadi pentingnya memiliki smartphone yang mempunyai bateri yang mampu bertahan lama dengan masa pengecasan yang singkat.

sheda sangat memuji tahap bateri Honor 8 Dengan kapasiti  3000mah Disokong oleh Smart Power 4,0 memaksimumkan stand-by yang masa: 1.77 hari bagi penggunaan biasa dan 1.22 hari bagi penggunaan kerap, 

Malah Boleh menampung pengunaan tontonan video selama 10 jam,  teknologi mengecas yang laju memberikan anda 47% meningkatkan kuasa dalam masa 30 minit sahaja..  

korang jugak boleh buat panggilan telefon dua jam atau mainkan muzik di luar talian selama 6 jam dengan hanya caj 10 minit..  senang kan bahagianya hidup kalau dapat Huawei Honor 8 

boleh la bergayut tanpa was was hahaha

beteri honor 8

7. DUA ANNTENA WIFI YANG LAJU 

kelebihan lain honor 8 ialah menarik wifi dengan laju, kebolehan Anntena wifi Honor 8 ialah

Mempunyai 2 Atenna (Smart Double Antenna Switch) untuk memberi signal komunikasi yang lebih kuat untuk memudahkan menyambung ke talian

Smart Dual-Band Wi-Fi Switching dapat menyokong 2.4GHz sehingga 5GHz ,

malah ketika berada di di luar negara pun korang  dapat menyambung ke talian tempatan dengan cepat.. 

wifi honor 8

8. KAWALAN JAUH ( SMART CONTROL)

Oke yang nih paling best ada teknologi Smart control.. contoh korang berebut remote TV lepas tuh adik korang sorok remote tuh, Jangan Risau guna je Honor 8 korang untuk tukar chanel tv sesuka hati hebat kan.. tak cukup lagi kalau nk tutup aircond tengah malam, tiba tiba remote hilang?? tutup je dengan mengunakan smartphone Honor 8 korang.. bestnyaaaa

Korang boleh kawal tv dan aircond dan banyak lagi alat elektronik hanya mengunakan Honor 8 

dan tak payah susah-susah nak pakai remote control

kawalan Smart Honor 8 ini 4.0. menyokong peranti dihasilkan oleh lebih 5,000 jenama antarabangsa dan lebih daripada 230,000 model,  jadi Setting je dah boleh guna!!

kawalan jauh honor 8

Ada lagi Huawei Honor 8 di datangkan dengan 4 warna yang mewah dan cantik Iaitu GOLD, BLUE, WHITE, BLACK

KOLEKSI WARNA HONOR 8

 

Fuh Panjang ka!! Sebenarnya  banyak lagi kelebihan dan kehebatan huawei honor 8 nih, Tapi kalau nk cerita sampai besok pun tak habis,  Jadi kalau nak tau lebih lanjut korang kena la beli sendiri , dekat Lazada pun ada jual tau!! Malah harga di Lazada Lebih Berpatutan!! dah la murah, mewah, memory pun besar  tau memang terbaiklahhh!!

lazada honor 8

Ada 2 Pilihan iaitu:
Honor 8 dengan 4GB RAM + 64GB ROM
RM1,800.00
 
Honor 8 dengan 4GB RAM + 32GB ROM

Harga : 1,699.00

Boleh dapat  free gift lagi seperti Casing ,Selfie Stick, atau Powerbank.Jadi Apa Lagi??  


Ehhh Kejap Sebelum terlupa Sheda nak ingatkan yang lazada tengah buat promosi Sekarang!!
 Lazada’s My Cybersale is happening on 26 – 30 Sept. So Check it out!
lazada cybersale
~Akhir kata Sheda nak Huawei Honor 8 Hehehe  Thanks sudi membaca!! 

Incoming search terms:

3 thoughts on “8 Sebab Untuk Dapatkan Honor 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge